MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale...
fot. Jacqueline Howell / Pexels

Ekspert radzi co jeść na jesienną chandrę. Wypróbuj przepisy na szybką sałatkę i prostą kanapkę. Ukoją nerwy i pomogą się zrelaksować

3. Warzywa liściaste

Sałata i inne warzywa liściaste to źródło chlorofilu, ale także składników mineralnych, takich jak potas, cynk i żelazo. Badania pokazują, że już samo jedzenie sałat sprawia, że czujemy się lepiej psychicznie, bo dobrze się odżywiamy! Wybierając szpinak lub jarmuż zamiast sałaty, dostarczymy do organizmu dodatkowo porcję wapnia.

Zobacz również

Piekarnia w Myślachowicach spłonęła doszczętnie

Piekarnia w Myślachowicach spłonęła doszczętnie

W Kielcach samochód potracił pieszą na parkingu przed marketem

W Kielcach samochód potracił pieszą na parkingu przed marketem

Polecamy

Lekcje religii zostaną zlikwidowane? Wicepremier o zmianach w edukacji

Lekcje religii zostaną zlikwidowane? Wicepremier o zmianach w edukacji

Samochód uderzył w czeski szynobus na przejeździe kolejowym w Kamiennej Górze

Samochód uderzył w czeski szynobus na przejeździe kolejowym w Kamiennej Górze

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś

Zabójcza ryba w wodach Chorwacji! Cyjanek to przy niej pikuś